Over Toon Iding


‘De passie voor vastgoed ontstond in mijn jeugd. Met een hamer en een zaag ten strijde trekken om mijn eigen minihuisjes te realiseren. Later ontdekte ik mijn voorliefde voor het natuurlijke product hout. Ook oude monumentale gebouwen met een verhaal trokken mijn aandacht. Met deze ingrediënten was een opleiding tot het ambacht timmeren onvermijdelijk. Een studie Bouwkunde volgde. Praktijk en theorie kwamen samen en tijdens mijn HBO-studie Bouwtechnisch Bedrijfskunde kwam mijn roeping als projectontwikkelaar herbestemming definitief in beeld. Vanaf 2003 mocht ik mijn eerste ervaringen opdoen bij ontwikkelende bouwer Peters Projectontwikkeling in Schaijk. Gedurende mijn werkzaamheden bij woningcorporatie Wooninc. In Eindhoven heb ik in 2010 mijn Master in Real Estate afgerond. Eind 2011 begon ik mijn eigen bedrijf omdat ik mijn droom wilde realiseren als ondernemer. De vrijheid en onafhankelijkheid spreken mij enorm aan. Ook het zelf sturing geven aan mijn ambities en visie kan ik hierin helemaal kwijt. Het was voor mij een grote erkenning om in 2014 genomineerd te worden als jong monumententalent op het nationaal monumentencongres en ik ben erg trots op de inmiddels al gerealiseerde herbestemmingsprojecten’.

We zijn gespecialiseerd in de herbestemming en verduurzaming van bestaand (monumentaal) vastgoed. Dit doen we zowel zelf, in samenwerking met onze partners, als ook in opdracht van gebouweigenaren.

Als ondernemer is een sterk netwerk van wezenlijk belang om elk project tot een succes te brengen. Een groot deel van het succes wordt bepaald door de samenstelling en motivatie van het team. Hier besteden wij veel aandacht aan. We willen geen genoegen nemen met een ‘voldoende’, elk project moet gewoon een “tien” zijn! Wederzijds respect en transparantie zijn voor mij heel vanzelfsprekend. We kunnen vertrouwen op ieders kennis en ervaring en dat maakt het samen werken tot een groot genot.